Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lia-Lej dansar

Hej du, jag har faktiskt
min fulla rätt att dansa jag
Att få svänga på kjolen och skutta
tills jag i bena blir svag

Jag har min fulla rätt
att ta ut lite i svängarna
Varför ska jag lydigt gå i ledet
när det spelas på strängarna

Jag är mycket unik
helt speciell och fin
Det har jag sannerligen lärt
så se mitt överlägsna flin


Ja, det hade hon lärt
och visst var det sant
I Guds ögon var hon älskad
och blodet var garant

Men när det spelades på strängarna
och när hon kaxigt tog ut svängarna
så lyste lappad byxa
under smutsig kjol för liten
Klumpiga var stegen
fastän hon trodde sig höra till eliten
Svarta gluggar lyste
i hennes självbelåtna flin


Genom blodet var hon älskad
Guds egen son gjorde henne fin




Fri vers av Lia-Lej
Läst 517 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-29 17:47



Bookmark and Share


  Maria T
Skutta och dansa du
fast byxan har en lapp
Du är så fin.
Guds egen Son gjorde henne fin
2008-10-21

  Albert
men jag älskar verkligen känslanm i den här
uppkäftigheten
2008-09-30

  Albert
haha, du är för bra, jättebra är du
och fin
och det vet du ju själv

ja, ta för dig!
dansa och sväng på kjolen och skutta!

men jag skulle tycka ännu mer om den om du flyttade om lite i den
dispositionen alltså

och tog bort de två sista raderna

kanske du kan ha första stycket i repris som avslutning

nej så här:
i slutet:

Jag är mycket unik
helt speciell och fin
så, hej du, jag har faktiskt
min fulla rätt att dansa, jag

fast då kanske rytmen försvinner
finsn det nån rytm, förresten...

hmmm...

(varför ger jag mig in i såna här funderationer egentligen)
2008-09-30

  Kristina Wallbing
Helt underbart!! Kära hjärtanes! Ja, dansa du vackra för Herren har gjort dig fin!!
Du målar en så fantastisk bild av det lilla barnet, den inre bilden av oss själva, att man inte kan låta bli att ta henne i famnen och dansa med!
2008-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej