Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hårda strängar




Hon avböjer lätt

på artigt manér

den som inte kan spela på lyra.

Hon fick på så sätt

allt fler och fler

att köpa felor fast dom var så dyra.


Hon tryckte med klacken

och svängde sin kjol

hon viskade lovord om natten.

Den man fick till tacken

som spela fiol

att gick en sträng var han inte värd vatten.



I gläntan på stenen

hon sitter förnöjt

och leker i porlande bäcken.

Hon rakade benen

för Pan och hans flöjt

men hon nöjer sig alltid med näcken.







Fri vers av Karl Robertsson
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-01 12:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl Robertsson