Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min systerdotter som är född i Maj och heter Villemo.


Vacker i Maj


Vacker i Maj

i korgen den lilla

hon sover så stilla

aj, aj

vacker i Maj


hos Mor, Far och bröder

hon glöder likt vackra Maj


så liten i år

vad än kan hända

du kan återvända

du får

och vi förstår


från Juni till Maj

sommaren lär du

till hösten så bär du

på svaj

en blomma från Maj


istäckta sjö

vintern i Norden

den fryser ju jorden

tills tö

då väckes frö


Så vackert i Maj

i korgen den lilla

hon sover så stilla

aj, aj

så vacker i Maj











Fri vers av Karl Robertsson
Läst 409 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-10 17:48



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Fint.. hör den med melodi... sjungen.. nog är det en visa...
2011-08-10

  Svartsilver
så vackert!
tack för denna fina dikt.
2011-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Karl Robertsson