Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är kyrkvärd och brukar läsa en psalmvers från våra underbara psalmer vid båren. Känner att jag vill dela med mig några.


Nu vilar ett hjärta ...

Sv.Ps. 309:1 Text Bo Setterlind

Nu vilar ett hjärta i ljuset och friden
de frågor som tystnat har fått sina svar
och nödens och ångestens tid är förliden
för själen som lyser i Herrens förvar.

311:1-2 Text Anders Frostensson

Jag skall gråtande kasta mig ner
på en kust som jag aldrig har sett.
Jag vet ej var jag är, men jag vet
att en boning åt mig är beredd
vid ett hav, i en stad som fanns till,
som fanns till innan städerna fanns,
i ett land som är nytt och är före all tid
och där natten har dagarnas glans.

Och jag stryker från pannan min sömn
i en värld som har vaknat just nu,
och hur vintrarna var har jag glömt
i en sommar som aldrig tar slut.
Jag hör skratten från lekande barn
och jag själv är ett barn i Guds famn
och mitt hem är den kärlek som var och som är
som är och som alltid finns kvar.




Fri vers av annaregina
Läst 4982 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-02 12:27



Bookmark and Share


  Annmargreta
Så fint Astrid-ring till mig om du vill bo hos mig 11 oktober
0640-41254

Kram Margaretha.
2008-10-02

  Larz Gustafsson VIP
Makalöst.
Eja, vore jag där...
2008-10-02

  Bibbi VIP
Måste givetvis bokmärka denna själens lisa...
Tack än en gång för denna uppmuntran idag!
2008-10-02

  Bibbi VIP
Ljuvligt underbara ord! Balsam till kropp, själ och ande.Innerligt tack! Bo Zetterlind bodde ju i hus i Strängnäs nära Eskilstuna. Jag har bott där.
Min bror nu pensionerad präst kallade ibland Bo Zetterlind till sin församling.
Min dotter Sara sjunger denna sista av Andesr Frostensson ihop med en musiker i Eskilstuna. Jag hoppas kunna finna var hon la in den på internet och sända den till Dig.
Kram.
2008-10-02
  > Nästa text
< Föregående

annaregina
annaregina