Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om osäkerhet och dåliga minnen


Jag vill sätta mig på tåget

Jag vill sätta mig på ett tåg och bara åka bort från denna stad,

vill sluta vara så låg, plocka upp mig själv i en självsäkerhetskaskad.

För där jag är nu finns för många minnen, alldeles för mycket smärta.

När jag går gatan ner finns bara du, jag kommer ihåg min kärleks hetta.

Den hetta du dödade med enkla ord, med en lögn ett hejdå och en kram.

Nu ligger den och ruttnar innuti mig, under medvetandets jord, inom osäkerhetens ram.

Jag vill sätta mig på tåget, blicka bort och försvinna,

åka tills rälsen tar slut, utan frågor, utan hatet, in i dimman.




Fri vers av Gustav Sjökvist
Läst 378 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-04 01:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gustav Sjökvist