Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla dina Ja

Alla dina Ja tar dig med
på upptäcksfärd
De låter dig få utforska
flera hörn utav vår värld

Alla dina Ja ger dig snabbt
en position
Du räknas snart av många som en
positiv person

Ja till kurser, ja till uppdrag,
ja till nöjen, ja till allt
Och ett ja kan sprida ringar på
vattnet tusenfallt


Men ibland så behövs i livet
ett och annat Nej
För att få stanna upp en stund
och lite vila sig

Nej! Det tror jag är en broms
vilken av alla kan behövas
För att vi inte på små svårupptäkta
skatter ska berövas

I utrymmet det gör åt oss
kan vi kanske se
att det just är stillheten som har
mest att ge


Alla dina JA
vill locka med sin tjusning
Att du binds upp av dem
märks knappt i dess berusning

Nej:et känns ovant i din mun
och klumpigt stort
Därför blir det aldrig sagt
och mycket får du gjort

Men dyrt det bromsarordet
är för mig
Försöker lära mig med kraft
att säga detta Nej!




Fri vers av Lia-Lej
Läst 282 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-10-07 18:16



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Hmmm..en text av rent terapeutisk karaktär för läsaren...något jag verkligen behöver träna på!Det var himla skönt ändå att du visar på fördelarna med en massa ja trots allt:):)
2008-10-31

  Maria T
Det är vilsamt att ibland få vara
ensam och stilla vid sitt eget
livs källa.
2008-10-10

  Kristina Wallbing
Än en gång; din klokhet formulerad som en sång! Vad annars?
Ja visst får man leenden och snabb bekräftelse om man alltid säger ja. Hunger efter att vara till lags, bli älskad, driver på.
Men ett nej tror jag många gånger ger en helt annan respekt,
och tyder på en integritet som är hälsosam.
2008-10-07

  Blåbäret
ibland måste man säga ja till sig själv först och då blir det ett nej till andra...svår resa att göra och lära men ack så nödvändig...bra text
2008-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej