Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. å boost.. sveper ngr år där.. men plötsligt ligger havet där blankt.. ^^


Kust efter kust, dust efter dust

 

~

när barn går före klyschor
dubbelmoral
hyckel och ryschor

fulla av stimfisk från
trubbelportal á la
trängtan till uppmärksamhetens
gyllene snara
och egen karriärs hets
(drypande som glansiga pärlor
ingen gris vill ha i mardrömmen)

veknar längtan från familjen bort
och semester likt 90tal
(en dröm ännu oupplevd)

och kampen fortsätter
befria rätten att vara

osocial med rätt att begå sann
mened inför normen
och agera humanitärt försvarande
gentemot formen av tillkonstlad status
mätt i antal mål

uppfyllda svällande av erkända titlars Ja i beslut
och frätta frågors Nej-svar skickade
gällande enkelt
internt ormbett och förbisedd
årgång av verklighet i mänsklig
kropp


(när barn går före klyschor speglade i maktkampsfalska formuleringar)

dubbelmoral och ryschor
i allehanda hav skummar lömskt
i morgondis

när skulden läggs på förre fiskar'n
är lämnad olja det enda som är kvar

somliga
vittjar nät enbart när lagning behövs
för karriärstege på lut
smord
med egen färdolja och något förhalad funktion

ansvar tas
om ansvar ges på rättvis grund och rön
när rådd väg visas bära hemåt

inte ännu längre bort

(somliga segla egen skuta bäst)
men ge fan i att vittja andras nät
för att eget är ätet av stormar
internt

vissa lägger nät för att överleva
och litar till havet i sig

fortsätter ro sin båt

~




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 226 gånger
Publicerad 2008-10-07 22:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri