Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur bryta arvövertygelser?.. att tänka om, om omtänkt tanke. Omtanke göre sig bäst opåverkad av då - historia inte alltid nåt bra... (fiktion här efter insp. av en bild ur en sagobok)



Släktskandaler och bortbytingar

 

~

och så gled hon bara upp så där bredvid

småstörig
egentligen avpolleterad sen länge
ja ni vet

en som man inte ens kommer ihåg
förrän hon stör igen

och så säger hon inget
inget alls

mer än störig alltså
och det har gått flera år

 

du tänker
jaha, och vad nu
har det hänt nåt igen

hon bara ler när du sneglar irriterat
glider intill
och ler

olycksbådande

 

du börjar rannsaka minnen som dyker upp
hur var det egentligen
är det ens viktigt att komma ihåg
klart det blir jobbigt
inget planerat som triggar misstankar är jobbiga

det är nån konstig hämnd på gång

än en gång

 ÄN EN GÅNG?
(tänker du med STORA bokstäver som om dom vore glödande där på asfalten, efter varandra, och du går på varje bokstav med bar fot.)

AJ_ AJ_
AJ_ AJ_
AJ_AJ_AJ_AJ_?

 

där
där fastnar du
i alla fall glad för att första bränningens fot får vila i luft

och höger fot är din
tänker du höger fot

en känga
stålhätta på
och kick iväg igen


(önskas önskas)

nackhårens resning skulle göra halva samhället avundsjukt
nä för 17 hela
här ligger mer än .e.n. vovve begravd


hon råkar nudda din arm
din koncentration bryts totalt

och kängan är sot och flagor
foten kokande märg

och du rör en smältdeg av allt
att förpassa i hennes ögon

för du minns det du minns
och du vet det andra berättat
och gamar är gamar utan öken

också

förberedd med alla vässade taggar
inväntar du med tysta trubbiga tankar

om pompeji
pompeji
ben bara ben och sista kramen

flugor tänker du
flugor
sprider smittor

hyenor skrapar rester i kamp med gamarna

 

och ramarna
luckras upp

 

så säger hon efter mycket lång tystnad

(du nästan hör hennes smygharklande förberedande krax och klart du mår illa, ja du mår illa)

glidandes iväg

 

"Vi har samma mamma
tänkte du ville veta

hejdå
hälsa att jag gärna kommer till jul

om det är ok?"

och gamen blinkade förnöjt
åt släkters falska givmildhet

sin bild
din bild?

av andra given

~

 




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 337 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-08 03:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri