Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ömsar liv som ormar ömsar skinn

Jag ömsar liv som ormar ömsar skinn.
Tunnhudad och oskyddad ringlar jag
ut ur det gamla livet och in i det nya.
De gamla fjällen klistrar sig fast,
vill inte riktigt lossna.
Det gör ont att dra bort dem.
Vilka sanningar ska jag ta med,
och vilka ska jag förkasta?
Vilka ska jag stoppa i flyttkartonger
och ställa ut i förrådet?
Det är inte första gången.
Och säkert inte sista.
Jag ömsar liv som ormar ömsar skinn
- mitt gamla har blivit för trångt.




Fri vers av Martina Östlin
Läst 334 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-10-08 13:09



Bookmark and Share


    Bim
...ett stycke välformulerad sanning,-texten är värd ett helt fång applåder!
2008-10-09

  Mygg
Åh, den här tyckte jag verkligen om! Skulle så gärna vilja skriva en lång hyllning och förklara vad som händer i mig när jag läser dina ord men inga vackra formuleringar kommer fram, bara känslor som stiger till ytan och de känner igen sig!!!Som bara den! Stort tack!
2008-10-08

  Sladjana Zubcevic
"Jag ömsar liv som ormar ömsar skinn
- mitt gamla har blivit för trångt."
Underbart skrivet
2008-10-08

  mare VIP
bra skrivet....
2008-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Martina Östlin