ur arkivet

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur arkivet




Cherchez la Femme...

 

 

Den av kläder heltäckta kvinnan

gick tre steg bakom sin man.

Mannen hade en liten "platt hatt"

som låg klistrad på hjässan

(praktiskt när man inte vill att flinten

ska synas.)

De delar av hans huvud som var blottade

täcktes av grå spretiga testar.

Han gick rak i ryggen och med långsamma

värdiga steg - sina händer hade han

knäppta bakom sin rygg.

Han såg mycket avslappnad ut där han

gick och strosade.

 

Kvinnan vars kropp täcktes från topp

till tå av stora svarta tygstycken bar

på flera matkassar.

Det såg mycket tungt ut.

Hon kämpade med de tunga matkassarna

samtidigt som hon hela tiden anpassade

sina steg till mannens - det gällde ju att

inte komma upp jämsides med honom

(Gud förbjude)

 

När de passerade en grönsakshandlare

stannade mannen och började prata

med butiksinnehavaren.

Kvinnan passade på att ställa ifrån sig

sina kassar och räta på ryggen en stund.

(Jag kunde se att hon svettades rejält)

 

Männen pratade länge och väl, de gestikulerade

och verkade inbegripna i ett allvarligt samtal.

Kvinnan började se sig omkring bland alla

grönsaker, hon klämde och kände innan

hon gick vidare till nästa disk med frukt.

Rätt snart hade hon tröttnat på att vänta.

 

Hennes blick föll på en klädbutik som låg

vägg i vägg med grönsakshandlarens.

Efter att hon sneglat på de två samtalande

männen tog hon sats och gick de få stegen

till klädbutikens skyltfönster.

Det sista jag såg av henne var hennes svarta

tygklädda rygg som försvann in i mörkret.

 

Efter vad som verkade som en evighet hade

de båda männen pratat klart och den äkta

mannen vände sig för första gången om mot

sin hustru - eller rättare sagt mot platsen

där han antog att hon stod och väntade på honom.

 

Förvåningen som passerade hans ansikte

förbyttes raskt till ett irriterat kroppspråk

när han tog några steg ut mot gatan för

att se om han kunde få syn på henne

någonstans.

Hans svarta ögon genomsökte hela

kvarteret samtidigt som han vred sina

händer där bakom ryggen.

 

När han förstått att hon var borta

började han gå - i ett snabbare tempo nu -

nerför gatan medan hans lilla grå

huvud frenetiskt vinklades från sida till sida

i sin jakt på sin hustru.

 

Jag slogs av det paradoxala:

"Cherchez la femme = sök kvinnan"

 

Kvinnan.... bakom.... allt

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 254 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-09 22:02



Bookmark and Share


  aftermath
tragisk med dogmer, hyckleri och förtryck
svärtar och smärtar i hjärteroten
dagsaktuella rader, tyvärr
bra du fick det på pränt
2008-10-11

  fågel grå
Verkligen snyggt
Nattviol !
2008-10-11

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
..för: att hon hade matkassarna... måste erkänna, läste denna fem gånger innan jag fick knorr på det. :)
2008-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol