Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hittade detta fr 95 fick uppgift på skapande sv ett barnperspektiv o ett vuxen


Tidiga minnen som ligger kvar som bomull i kroppen. Numera älskar jag filmjölk!

Jag hatar filmjölk
Jag älskar att leka häst
Fri och obunden
Mamma tycker jag ska vara stor
och praktisk som Maud
tänk att ha en sån omkring sig

Jag sitter i timmar tyst på mitt rum
pysslar tänker och skriver

Hos mormor och morfar
känner jag mig hemma
landet och djuren
morfar och jag kör ut mjölken
till pallen
Jag ser upp till min morfar
Han vet hur allt ska vara
han styr och ställer

Mormor är snäll
och kommer med karameller(!)
Hon gör god mat väldigt snabbt
och säger bland annat
När musa är mätt är mjölet beskt

Flugpappersremsor hänger i taket
Väggklockan slår

25-öre för kattungarna
i granngården säger morfar
jag får en svart och vit
som ska bo hos dom
Ibland är det marknad
morfar köper en vindsnurra
Har aldrig sett så mycket folk
just här förut
Jag känner mig bortkommen

På kvällen får jag mitt tunga lapptäcke
mellan två fåtöljer
allt blir som vanligt
rullgardinen är mörk och trygg
där flugorna surrar

Jag ska alltid älska
min mormor och morfar
De är inte så sjuka och hattiga
som pappa och mamma
Blir inte kära i vem som helst
De går upp tidigt på morgonen
mjölkningen först
ut på fältet och jobbar
kommer hem och äter
(förutom när jag på trehjuling
vid inropning av folk blir stoppad
av en orm i diket
Jag viskar; jag är inte farlig
o slänger mig sen på cykeln
hem till mormor)
Då får jag en karamell från skåpet
av mormor som tröst

En sån som hon
skulle jag vilja bli
Hon gör inte en fluga förnär
(förutom med flugpapperen)




Fri vers av Kim VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-09 22:38



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Underbart författade barndomsminnen!!!
2009-01-08

  Ronny Berk
en så fin flergenerations hyllning; så gott känns tryggheten i den lantliga miljön hos morföräldrarna ,

speciellt tillvaratagandet av visdomsorden : "när musa är mätt är mjölet beskt "
2009-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP