Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det händer att diktaren går på gatorna som en vanlig människa. Och då upptäcker han de svart-vita människorna...


Livets bittra fiender formerar sig

Livets bittra fiender formerar sig
marscherar taktfast på gatorna
Du kan se dem genom ditt fönster
höra dem uttala sin hätskhet på kafferasten

De ondgör sig över tingens ordning
och grupperar människorna i kategorier
Livets bittra fiender ser i svart och vitt
och vet minsann hur ruttet samhället är

Stort efterlyser de hårdare tag och ordning
Alla ska anpassas och passas in i givna mallar
Ingen ska gå sin egen väg eller själv välja sitt liv
Livets bittra fiender ser inte livets regnbågsfärger

Du ska anpassas eller dö bli som man ska vara
passa in i det normala och naturliga inte avvika
Livets bittra fiender har normen för allt och alla
Du kan höra dem genom ditt av rädsla stängda fönster

Vid middagsborden hör du dem tala strömlinjeformat
om den nya ordningen som ska radera ut allt det gamla
En ny himmel och en ny jord ska skapas vid Armageddon
eller den världsomspännande revolutionen

Livets bittra fiender formerar sig
marscherar taktfast på gatorna
Du kan se dem genom ditt fönster
in i natten tar du med dig din rädsla…

©Miragen2007




Fri vers av bo.rackson
Läst 376 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-09 23:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bo.rackson
bo.rackson