Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
blev en liten förändring i texten nyss  


ANDLIGHETEN FINNS INOM OSS VÄCK DEN OCH DEN FINNS

 

 

Andlighet är ett begrepp som kan verka på olika sätt för människor

Andlighet att finna sin egen sinnesro i sig själv

Andlighet att vila i sig själv

Andlighet rör tanken

Andligheten rör våra kroppar

Andlighet kan utövas på flera sätt

Andligheten har börjat uppenbarat sig för mig igen

Då mitt hjärtat ler innefrån

Verktygen dom kan vara olika för oss

Men det viktigaste är det känns rätt för individen

För mig finns flera andligheter för att finna ro i kropp och själ det är bara det att jag har försakat och glömt och inte andvändt dessa verktyg på en längre tid

Meditera i tanken med din själ samtidigt till lugnande musik  och ha andningen i fokus detta ger lugn i kropp och själ och tanke

Föreställ dig ett ställe där du får ro din egen plats en värmande brasa och en skön fåtölj att sitta i

Eller en lång härlig sandstrand vid havet som du rår över själv där du hör vågorna mjuk slå mot sanden där borrar du ned fötterna i den ännu mjuka lena varma sanden

Bara hitta din egen plats dit du kan återvända precis när du vill

Rörelser som är mjuka för kroppen  vi har mycket att lära oss av kineserna tex   

Jag tänker inte blanda ihop religion med Andligheten utan den kraften vi söker vet vi bara själva vad som passar oss

Nu kommer tider som är svåra för människan då måste vi lita till till vårt inre lugn och andlighet och lyssna inåt

Lita på eran inre röst och eran egen tro på vad den innebär för er

Andlighet och en högre makt utan religion inblandat vill jag betona

Då jag söker

Sinnesro

 

     

 




Fri vers av Fånga dagen
Läst 430 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-10-13 13:54



Bookmark and Share


    Martina Östlin
Vackert och klokt!
2008-10-15

  Bibbi VIP
Skön poesi som berör.
2008-10-14

  jardan
Bokmärker dessa sanna eftertänksvärda ord.
2008-10-13

  Maria T
Vilka vackra bilder du målar upp
En härlig brasa på vintern
En sandstrand på sommaren
2008-10-13

  Nasrin
berörande, talande och vackra , sanna ord!
Applåder!
2008-10-13

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Så himla sant
2008-10-13

  Sladjana Zubcevic
Vackert skrivet.
2008-10-13

  Gunilla VIP
Du har fångat
Andlighet
så innerligt
fint!
Applåder
Bokmärker
2008-10-13

  Michaela Dutius
Vacker och berörande
2008-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen