Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den uppfyllda tomhetens sång


Så kom då regnet
och förlöste det som var

en krigare fritt svingandes
sitt svärd mot kättingen

en höft rytmiskt gungande
mot ett lavafyllt berg

en diamant glimmande
lockande i drakens mage

(som blott visat sig vara intet -
detta stilla vibrerande allt)

och en jungfru född
mitt i kamelens öga

~

Och ur ögat
detta eviga öga

vandrade så en krigare
en kamel, och en ung dam

denna urgammal troika
som alltid varandra kännt

ja, hur skulle det ha kunnat
vara på något annat vis?

absurda tanke - ha! - ett universum
varande främling inför sig själv!

~

Så tog då krigaren ett andetag till
och andades av anden ut

då han spelade för
sin kamel och dam

och till ljudet som flödade
från hans urholkade flöjt

denna namnlösa pipa med blott
enhetsstämpeln djupt graverad

så speglade han tomheten i alltets sång
och vandrade vidare inom sig själv

ej längre tändande ljus
ty han såg nu att allt

fanns och finns
inom honom

likt allt också finns utan honom
fullkomligt i sig

och han bad så sitt farväl
till det som aldrig hade funnits

och önskade sig åter välkommen hem
till det som alltid hade varit, och är

~






Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 463 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-10-17 15:56



Bookmark and Share


  Nils Teodor VIP
Sagolikt vacker
Krigaren möter
friden i universums
harmoni och inser
sin sanna eviga natur
som aldrig kan vara åtskild
från det gudomliga

Mycket uppskattad läsning
Tack!
2011-03-15

  MeAmmie VIP
Dina ord är som ett eko som stannar upp men sedan ger en svar i slut ändan!Kanon i massor. Fredens Lena Liljor/Ammie
2008-12-26

  Inkarasilas
Ursäkta, tangenterna flyttade sig...de gör det ibland

Runt runt runt ska det stå...
2008-11-14

  Inkarasilas
Det här ÄR ormen som biter sig själv i svansen, det eviga utan början utan slut, det går bara runt runst rsunt, och vilket sjujäkla flyyyt du har i dina ord här, som en sång, en saga, det är förbannat tjusigt.
2008-11-14

    Bodil Sandberg
Den här dikten är som en saga..kanske en sannsaga på sitt vis..känner triumfens vindar i de sista raderna..så påtagliga

högtidligt på något vis..och oerhört snyggt skrivet!!!
2008-11-02

  wayward - taiga
wow, vilket flow Mikael!
2008-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist