Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärnan i det blå . .








Min tjära man,
ska jag kära en
skiva bröd åt dig ?
Du är mig så skär..













I finskan uttalas orden
som de skrivs,
då blir det som det blir
emellanåt . .



















I kväll ska jag titta på kärnorna.









Övriga genrer av fågel grå
Läst 539 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-10-17 22:00



Bookmark and Share


  Lotti
underbart kunde inte låta bli att le
2008-12-03

  Annette Andersson
*hihihihi*
jag kan bara le åt denna underbara ordlek! Bravo!!!
2008-11-08

    Nattviol
"I kväll ska jag titta på kärnorna."

helt klart bäst!
; )
2008-11-01

  Bodil Sandberg
hahahahaha tack för skrattet min vän!!!!
2008-10-28

    eva m h
Gillar din humor!!
2008-10-24

  Della K
Hehehe...

Gött ere!

Sa nybliven göteborgare från Stockholm.


;)
2008-10-22

    ej medlem längre
Du lägg i ett par ägg till mig, det behöver jag efter att ha läst alla dina fina kommentarer. Jag ääääääääälskar denna dialekt efter mina år i Västerbotten. Där finns många kärnor! Är du en?
2008-10-19

  glittertindra
ganska kul det där med uttalet.. sedan har ju svenskan ca 40 olika varianter på sje-ljudet i stavning eftersom det lånats ord från alla håll och kanter.. visst vore det enkelt om vi hade finskans stavningsregler, samma system rakt över..
2008-10-19

  vera gade VIP
tänkvärt om stavningens underfundiga möjligheter -hälsar en pige fra Danmark
2008-10-18

  Bjarne Nordbö
Kan du koka ett ägg också. Kommer ca. 10.00
2008-10-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja Du jag har en
finsk väninna, när
jag fick veta att
pers. pronomen
"hon" inte finns i
finska språket...
Frågade jag henne,
hur klarar ni er utan
det, vad säger ni
istället? Men hon
kunde inte förklara
för mig... Kan Du...
2008-10-17

  Lyckohäxan Enediel
Haha lovely ju! =)
Gillar dettat *ler*
2008-10-17
  > Nästa text
< Föregående

fågel grå
fågel grå