Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fy fan, ni är som tonåringar allihop!

 

Ni vet ta mig tusan ingenting!

totalt lost!

Vad som har hänt före er är helt borta

historien är som bortblåst!

 

Det är faktiskt häpnadsväckande i sig

 

Vad som historiskt har hänt och hur människor har uppfört sig mot varandra har gått er helt förbi. Det är precis som om världen började igår eller skapades för 6000 år sedan för den delen, välj vilket själv!

Men alla tonåringar måste ju nödvändigtvis göra samma misstag som sina föräldrar

Så också mänskligheten

Inte så konstigt att vi står och stampar på samma fläck som för 10.000 år sedan

Inte så konstigt alls!

Ibland (som ikväll) kan jag känna mig så besviken över den historielösheten ni har. Ni vet inte var vi kommer ifrån....så hur kan man ens tänka sig in i en framtid då? Hur kan man ens tänka sig en framtid alls?

Eller är det kanske så enkelt att de flesta inte tycker att det är mödan värt att skapa någon framtid? Ni är rätt (lik)nöjda med Fredagsmys med Tacos, vin och Idol. Det är kanske det som är livet? Kanke det som är framtiden, jag och mina femton minuter....i bästa fall

Sedan kan vi dö! 

eller åtminstone ni

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Lena Krantz VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-10-17 22:48



Bookmark and Share


  RogerIvan
Hmm, jag undrar ju ibland vad vi håller på med?

Tror vi lever i förvirringens tid.

Kanske precis före dimmorna skingras,

Eller precis innan kaos...
2008-10-19

  papessa
så rätt har du ..... man kan undra om dom vet var Jorden ligger...
2008-10-18

    JJ VIP
Ja tankarna känns väl igen... vad går allt ut på... tyvärr känns väl också handlingen igen... Varför ska det va så komplicerat att leva? Gillar din text väldigt mycket! Vass och tänkande! Mvh. JJ.
2008-10-18

  Mona*
Har det hänt nått? ;)
2008-10-18

    Nattviol
för att det ska finnas en framtid
måste det finnas ett då...
något.. som lett fram till det som är idag
och som i sin tur skapar en grund
till en framtid...

jag tror att många lever i limbo
de har inte någon som helst historieanknytning,
de lever i ett mycket magert jag/nuet...
och framtiden...
finns helt enkelt inte!
och varför är det så???

kan det bero på bristande tillit till den
föregående generationens massaker på
världen...
eller är det rentav ointresse????

jag har inga svar.. bara desto fler frågor
men jag vet också - att ju äldre Jag blir
desto intressantare blir det förflutna, det
som står till grund, inte bara för min egen
utveckling - utan också till hela mänskligheten
och vår strävan.. efter....????
Ja???

*ler*
2008-10-17

  aol
så sant bravo
2008-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP