Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1965 (19 år)

Ungdomstext. Skriven till Jay, som skrev mycket bra poesi.


Tillägnas härmed också många av poeter.se:s poeter! Särskilt Peter Matsa.




Till en poet


Mästare, var fann du orden?
Du visste var, du visste hur.
Du är sen länge fri din bur,
men jag, jag är så nära jorden.

Vad än du tänker eller känner
formas skönt av ord och hand
medan, i mitt ökenland
av ordlöshet, min vilja bränner.

O Lärare, hur blir jag fri?
Mästare,
du drog så snabbt förbi.

 

 

 




Fri vers av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 1447 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-10-18 16:47



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Mycket fin tillägnan till en okänd poet. Tack vare poeterna här fann jag den, av en slump. Tack!
2009-09-15

  Peter Matsa
Oj!!!!!
Vad glad jag blev!

"Vad än du tänker eller känner
formas skönt av ord och hand
medan, i mitt ökenland
av ordlöshet, min vilja bränner."

Dessa ord ska jag behålla för alltid...
och vilken fantastisk dikt och fin hyllning till denna Jay.
2008-10-18

  anits VIP
Så finstämt och vackert
2008-10-18

  thyra
Vacker känsla du fått fram här. Mycket fin!
2008-10-18

  Eva Langrath VIP
Ödmjukhet tänker jag.

Eva
2008-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)