Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag gräver efter den gömda skatten

Vackra löv rör sig framför mig.
Lägger sig över mina fötter.

Jag tänker på dig.
Och undrar hur jag hamnade här.
I landet mellan någonting.
Och ingenting.

En klok människa sa till mig.
Att det finns en orsak till allt.
Bara man gräver tillräckligt djupt.
Så hittar man alla svar.
Den ständiga frågan är väl om man vill veta allt.
Om man faktiskt mår bättre av det.

Jag skulle vilja svepas iväg med vinden.
Och vakna i din famn.
Lugn, trygg och mig själv.
Som mig själv.
Utan alla förväntningar.
Bara du och jag i mörkret med sövande toner.

I stället fortsätter jag gräva efter skatten.
Som jag tror finns nere i djupet.
Den som ska rädda mig.
Och bära min själ genom resten av livet.




Fri vers av Glittra G
Läst 270 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-10-18 17:26



Bookmark and Share


  berxper
Ett sökande efter något...eller någon...meningen...kärleken...
TRYGGHETEN
Att befinna sig i gränslandet.

Du väcker många intressanta frågor!
En rörande och fin dikt!
2008-10-19

  Dr Jimmy Johansson The 777
-En Begravd Skatt Att Gräva Efter Är Nog Något Som Vi Alla Bär Inom Oss............( med en detektor finner du den lätt )........

sen när du kanske hittar den, så var innehållet inte av vad du hade tänkt dig...

Och Du Påbörjar Ett Nytt Evigt Grävande.......

Du gräver din egen grav till slut....
2008-10-18

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
vackert skrivet om själsliga skatter, djup, och att vilja svepas med av vinden..
2008-10-18

  korpfjäder
Kanske livet måste levas mitt emellan längtan efter den där skatten och längtan efter att slippa arbeta för att nå den...
Tycker mycket om att du delar med dig av en liten del av det arbete du gör - för det är väl så med den här texten, att den är ett spadtag i mödan....
2008-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G