Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1960 (14 år)

Min allra första dikt ...




Ängeln


På ett litet moln
uppe i det blå
satt en ängel med
vita vingar små

Ängeln var på vift
helt utan lov
När han smet iväg
alla andra sov

Kinden blev så blek
när han titta´ ner
och såg mänskors svek
och mycket mycket mer

Fort han sprang tillbaks
med sorg i ögon blå
"Aldrig", tänkte han
"har jag känt det så."

När han kommit hem
gick han till Sankt Per
bockade sig blygt
frågande så här:

"Käre farbror Per,
Ni, som jämt har rätt,
vad är det för hemskt
jag på jorden sett?"

Sankte Per, han teg,
såg på ängeln milt
harklade och sa
till den lille pilt:

"Jordens människor
tvenne ting har fått:
Satan gav allt ont,
men vår Gud gav gott.

Det jag säger nu
du nog ej förstår:
ondskan frestar mest
godhet anses svår".

Ängeln reste sig
tackade och gick
grubblande på den
lärdom som han fick.

 

 




Övriga genrer av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 801 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-10-18 22:02



Bookmark and Share


  dubbelve
14 år gammal?! Underbart underbart ett under och det är underbart
2009-05-04

  Peter Matsa
Fantastisk dikt. 14 år! Vilka tankar...
Vad bra för oss andra att du delar med dig av dina ungdomsdikter.
2008-10-19

  anits VIP
En mycket vacker dikt, så
välskriven, kan se den i bilder
när jag blundar
2008-10-18

  Eva Langrath VIP
Så vacker vilken insikt du ahde redan då.

Eva
2008-10-18

  Sundi
Otroligt vacker dikt, jätte bra flyt i texten.!
2008-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)