Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Av Irma Wallentin


Att få gråta ut

Gråt, min vän!
Gråt milda stilla tårar
när sorgen i ditt hjärta svider
Gråt ditt sinne rent från hat och bitterhet.
Låt tårar tvaga bort allt ont och fult från det som lider.
Lyss ej till ondskans röst som kvider efter hämnd
för liden oförätt!
Gråt över kärlekslängtan, ensamhet
och drömmar varom ingen annan vet!
En liten kåpa full av dagg inunder öppen himmel,
så skön är ögats glans med tår inunder ögonfrans.

Så gråt min vän, och bed en bön
om vad din önskan kärast famnar
och känn så fride i din själ.

 

 

/ Irma Wallentin




Fri vers av bögpoesi
Läst 697 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-10-19 19:31



Bookmark and Share


  Kristina Olsson
Jättebra.. ! "Ljuset, gråtens förlösande av mörkret "har jag själv skrivit i min dikt " skrivandet".
Att få gråta ut , ah kroppens eget självreglerade system för inre balans.
så jag instämmer med dig helt och fullt.
2008-11-10

  Ljuv
Här finns substans och verkligt god poesi enligt min menning. Bra skrivet!
2008-10-30

  bergsdotter
det där var nog vad
jag behövde höra.
måste nog ta och tacka!

och du oerhört bra skrivet.
2008-10-24

  Snödroppe
verkar vara tid för det,,
2008-10-24

  Redeemer
Oerhört vackert!
2008-10-21

  Bibbi VIP
En strof ur bibeln Psalt.56:9 som betytt mycket för mig i mina gråtoperioder:"Du har räknat min flykts dagar.
Samla mina tårar i Din lägel"...
Bokmärke.
2008-10-20

  friheten
Så bra skriven!
2008-10-19
  > Nästa text
< Föregående

bögpoesi
bögpoesi