Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KONSTEN ATT SÄGA NEJ

 

 

Konsten att säga nej

Jag kan faktiskt säga nej

Jag kan stå själv

Jag kan gå själv

Nej nej nej

Säger bara nej

Ingen ska kliva varken över eller på mig

För jag kan säga nej

Stå vid ditt ord

Stå vid din känsla

Stå på dig

Ingen annan står åt dig

Jag säger att jag inte vill

Svaret blir nej

Kom inte och försök med nått annat

För det funkar inte

Konsten att säga nej

Det är övning

Som ger färdighet

 




Fri vers av Fånga dagen
Läst 248 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-19 20:18



Bookmark and Share


    Martina Östlin
Bra skrivet!
Ja, vi måste lära oss att säga nej, helst utan att få dåligt samvete dessutom.
2008-10-20

  Eaglemountains VIP
Ibland tror jag att man har ett inbyggt ja i kroppen, men konsten att säga nej, den är svår och tar flera år att lära sig.....
2008-10-20

  Regular
Svårt ord att säga för många, och ändå så nödvändigt ibland...ja...säger jag ändå...till denna text
Applåd
2008-10-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att säga nej
den konsten
har jag lärt
mig, men det
tog tid, men nu
kan jag och jag
har fått en sån
frid! Helt rätt
som Du skriver!
2008-10-19

  karenina VIP
alldeles alldeles rätt! att lyssna till sig själv och våga säga ja eller nej, det är att sluta trycka undan sig själv.
2008-10-19

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Ja det känns igen
Konsten att säga nej
den är inte alltid helt lätt
2008-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen