Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvillingsjäl

När jag sitter vaken i natten
hör jag tassande steg

det är min granne

Tryggt undrar jag
varför är du uppe

men egentligen

Jag bryr mig inte
om varför

bara hör dina steg

Som buskar i rabatten
hör jag ljuden prassla

lite här och där

Jag vet du har en själ
som är lugn och stabil

det inspirerar

till att inte bara jag
är uppe på natten

när tankarna hörs bäst


i huvudet och i luften
allt är så stilla

bara orden hörs

Orden i mitt huvud
orden jag bara

skriver ned

som aldrig annars skulle bli skrivna
det är som de har

ett eget liv

Du nattliga vandrare
du hungrande människa

du tvillingsjäl...






Fri vers av Tellus Fortuna
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-23 01:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tellus Fortuna
Tellus Fortuna