Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..sullar vidare... efter liten blick i tidning


bönder och magknip

 

~

ofta samvetet knyter sig

magen vänder

får jag må så bra

 

får jag

 

när andra mår så dåligt

får jag

jag får

men vågar jag visa

vågar jag

 

det är då hatet utifrån kommer

det är då

 

och det är inte vänligt alls

 

 

"Du är sjuk din jävul, du är sjuk. Skulle in bakom lås och bom!" - full attack helt irrationellt.

".. passa dig nästa gång, passa dig..." - ler man för mycket?

"så du  säger det du.. jaja.." - hånad bespottad misstrodd.

 

 

Är ilskan och bitterheten så enorm att andra människors vänlighet måste förgöras..  tas som hot och misstänkt vilja till att skada?

förstöras nedvärderas för att inte stickas i ögonen?

 

 

ensam är stark

men ensam bär sorg

 

 

ibland lever livet sig själv

då kuras det hemma vid sidan

ser på

 

 

för ingen tror ge

kan göras ändå

 

 

får man må bra nån gång?

får man må bra?

 

man får

javisst man får

 

*

 

dumt lasta nyskörd i fullsmockad dyngsta'

bäst låta bonden jobbet sitt ta

erbjuda grepe och inte alls såfrö

det har han redan på framtida skörd

 

 




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-23 04:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri