Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. insikter som får mig så självironisk.. :P


Tack tonåringar

 

~

som vuxen

"veta bäst"
ha sina erfarenhter
mätta med egna växande

vinklade värderingar under lång tid
veta bäst

klart ungdomen ser hotet i maktmissbruket
klart det opponeras

sundheten sjäv att slå
sig fri
för att egna vägar hämta makt
att själv veta bäst

energi att överleva på
vi är alla villiga överlevare

 

till syvende och sist
hoppas jag

 

erfarenheten borde också
vara insikten om
att inte missbruka den
livsmakten
i form av besserwisseragerande


veta bäst
är bara inskränkt rädsla
för maktförlust

 

ta till sig nytt kan vara 

l  i  v  s  f  a  r  l  i  g  t

för en gamling säker i maktsadeln

 

och jag trillar dit själv
allt som oftast

Tack mina teens!


Ofta vet ni bäst
så är det


mamma lär sig bara långsamt
men hästarna är bråkiga nog

att stjälpa av mig ibland

~




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 177 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-24 03:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri