Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"De sista ljuva åren" med Lasse Stefanz

Föreställ dig:

du sitter och sover en halvtimma i din bil i parkeringsgaraget under Ica Super Market
du har arbetat hela natten och när affären öppnar hänger du på låset för att köpa mjölk och kattmat
din man är på sjukhus
du ska gå i pension om två månader och oroar dig för hur pengarna ska räcka
du vet att du inte orkar arbeta längre
du har halsbränna och känner att både kropp och själ håller på att falla sönder av utmattning
du vill somna stående vid mjölkkylen men har fem mil att köra hem innan du äntligen får gå och lägga dig

när du kommer till kassan upptäcker du att du glömt kattmaten
du betalar varorna som ligger på bandet och går in igen
du hittar inte hyllan med djurmat
du börjar svettas
och ur de gudförbannade högtalarna i taket strömmar Lasse Stefanz "Låt de sista ljuva åren bli de bästa i ditt liv"

Har du någonsin känt sympati för Michael Douglas i Falling Down? 




Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 428 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-10-25 23:28



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
tröttheten får sig en enorm skjuts av den skrämmande musiken.
2008-10-27

  Larz Gustafsson VIP
"Minns att jag finns" med Stefan Bosch...

Är det den filmen där han nobbas på McDonald´s, etc?
2008-10-26

  Elaine.S VIP
Realism så det skriker...sådär borde det inte vara
när pensionen närmar sig...
2008-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger