Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vrider och vänder... och känner hur mina dagdrömmar stals av en fattig tjuv... som inga drömmar själv hade...


Magin är död

 

 

 

I sanningens namn berättar jag

 att du

har dödat oskyldiga älvor

och klippt vingarna

 av himmelska änglar

 

Du snodde färgarna från regnbågen

och lämnade solen utan glans

Stjärnorna fick sluta

 blinka sina

hemliga koder

och den ny fallna snön

 tystnade du ner

 

 

Jag tappade min tro på

att drömmarnas land fanns

på andra sidan måne

och månen blev

en livlös tråkig klot för mig

som desperat snurrade runt jorden...

 

och den fantasifulla färden

 på din magiska matta

förblev en naiv saga

precis

som mina ömma kyssar - lika många

som de fanns sandkorn på stranden

dog långsamt ...

 

livet blev lika intressant

 som en

 svartvitt stum tragedi

utan riktiga aktörer

 

 

Magin dog

 

 

fast

om jag lyssnar noggrant

tror jag

att jag hör

änglarnas harpa plingas

någonstans långt borta

i en annan dimension

 

och om jag tittar försiktigt

tror jag

att jag ser

älvorna jonglera blixtrar

vid skogsmynning

 

toner så kristallklara

som skär i min sargade själ

 

och

 

små ljusbollar som små stjärnfall

får åter min syn

bli gudomlig

 

Du är inte

så mäktig

och

jag är inte

ens rörd

 

fast magin

mellan oss två

är

död

 

 




Fri vers av BlåhäXa
Läst 462 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-26 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BlåhäXa
BlåhäXa