Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter timmar i köket - eller ett liv i tystnad(?) 


och det bärs fram

 

skål för skål

vackert på en silverbricka, inte pråligt

utan enkelt men omfångsrikt. Kanske

dåligt belyst, kanske glömt och lite väl synlig peppar, men i all välmening.

.. för  

 

"Som man serverar sin själ så äts den" tänkte han

medan den hungrige slog på medhavda såsen och hackade upp allt till att

gå ner i mattermosen.

 

"Stoppa stoppa ner ner"

 

Allt utom det som var för starkt.

för Slemmigt.

för Sliskigt.

Ja, allt som inte passade så bra. Han hade ju inte hunnit beställa.

 

Resande sig från bordet, drickande sin öl och rapande ljudligt,

vände han på klacken och gick!

 

(fortfarande serverar kocken och maten njuts, men nu i annat land.)

 ~

 

 




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 189 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-28 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri