Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att inte märka att ridån gått ner

Det känns som att du försöker
hålla det vid liv för att du tror
att jag vill ha det så,
inte för att du själv vill

Det är alltid ont om tid
men vi kan ju träffas en annan dag,
precis som du säger

Men inte imorgon, eller dagen
efter det, men senare i veckan
funkar ju för dig


Själv planerar jag hela veckan
efter att vi ska träffas, men du,
du glömmer av det och bokar in
någonting annat den dagen

men det är klart
vi kan ju bestämma en ny dag
Det är ju inte svårare än så

"Nej, det är ju inte svårare än så"
får du mig att säga, och just då
inser jag att det helt plötsligt
har blivit vinter och att jag
under tiden har blivit andrahandssortering
för dig.



Och jag, som hela tiden trott att föreställningen
skulle fortsätta,
satt ensam kvar, trots att ridån gått ner för
längesen.




Fri vers av Julius Enströmér
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-28 20:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julius Enströmér
Julius Enströmér