Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När rastlösheten kliar

Den här känslan av rastlöshet som sprider sig.
Ibland undrar jag om det är en förbannelse.
Eller en drivkraft.

Jag lessnar.
Jag tröttnar.
Jag vill bort.
Förstår du inte.
Att det är därför.
Min kind alltid är kall.

Kanske är det en flykt.
Bort från mina egna rädslor.
Mina egna känslor.
Mitt eget liv.
Bort från allt som påminner om något annat.
Som inte funnits på länge.

Jag vet inte.
Det jag vet är att det kliar i kroppen.
Jag vill bort.
Jag vill lämna.
Jag vill gå.
Varför blir det alltid så?

Rastlösheten.
Min vän eller fiende.
Kanske båda två.
Kanske spelar det ingen roll.
För när rastlösheten kliar.
Då måste jag gå.




Fri vers av Glittra G
Läst 386 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-10-29 21:21



Bookmark and Share


  Blodros
dina tankar, dina ord
du skriver det så bra..
det mörka i orden om det som bara finns därinne och "kliar"

känner igen det så väl
och håller med..
dina sista ord
2008-11-11

  Dr Jimmy Johansson The 777
-Det Ligger I Människans Natur Att Vara Rastlös-
.............................( det är meningen att du skall gå förr eller senare ).........
2008-10-31

  korpfjäder
meningslösheten som drivkraft... kanske.
2008-10-30

  berxper
Du fångar känslan så bra!
Ja..är det en drivkraft eller förbannelse (vän eller fiende); kanske båda...SÅ SANT!
Bravo!
2008-10-30

    Komisarek
Skitbra.
Du fångar den här känslan när man totalt har tröttnat på allt (sig själv, personer,jobb,lägenhet whatever) och bara vill uppleva någonting nytt, annorlunda. Något som gör att man verkligen känner att man lever och inte bara dödar tid
2008-10-30

  Tina-sol
Det börjar ju klia i både armar och ben när man läser denna. Men mest kliar det i min hesa hals. Hörs söta poetissa!
2008-10-29

  Michaela Dutius
RASTLÖSHET KLIAR VERKLIGEN DET ÄR SÅ SANT.
MYCKET VÄL BESKRIVET!
2008-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G