Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonstund har guld i mun

Den bästa av stunder
är när jag ser på dig
när du vaknar

Solens strålar lyser in
mellan gardinerna
på ditt ansikte

och du kollar på mig
där jag sitter på
sängkanten

Ditt ljusa hår är tillrufsat
och din kind har märken
från det vita lakanet
och den mjuka kudden

Du är trött och drar täcket
närmare kroppen
och ser på mig och ler
innan du torkar sömngruset
från ögonen och åter
gräver ner huvudet i kudden

Sedan sträcker du ut dig som
en katt och ler på nytt


"God Morgon"
säger du
med trötta stämband

"Du är underbar"
tänker jag,
men det håller jag
för mig själv

men du förstår nog
vad jag tänker
när jag med ett tandleende
och lätta steg
lämnar rummet




Fri vers av Julius Enströmér
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-01 16:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julius Enströmér
Julius Enströmér