Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sitter en fet havstrut på mitt huvud


Vi två
Återspeglas i bagerifönstret
Hagga
Viskar jag till reflektionsjaget

Bakverk, kemiska smakförstärkare och färgämnen
Begär

Från Hisingen osar det död tång
Truten super in Göteborg
Vindarna från havet, avgaserna

Jag är mest fundersam

En knöl av ljud
Växer i trutens bröst
Knölen pressar sig genom strupen
Upp ur svaljet

Iiiiii
Iiiiii
Iiiiii-iiiiiih

Folk överallt
Ingen tittar
Här står vi två
Truten är ohanterlig

På en av bänkarna ligger DN
”Halvnaken Rubarth lämnade Råsunda”
Hans ser ju trevlig ut
För ung

Hesa, öronbedövande skrik
Jag slår truten

Min högra känga
Jag slår

Rutger
Smeker mig över ryggen och jag har tajta kläder
Vi lyssnar på Peggy March
Truten skriker

Jag orkar inte
Oljudet styckar mina minnesbilder
Dårskapen

Jag lägger mig ned på asfalten
Truten tystnar
Några vingtag
Han sitter på min bröstkorg

En ung man
Mats Ruberth
Nej
Rubarth, visst ja
Ger mig en synål
Nål
Mellan mina fingrar

Det sticker
Jag ser på mina armar

Mats ger mig en tunn, vävd lina

Jag pressar ned nålen i mitt bröst
Hyn
Likt tyg

Truten
Jag syr fast hans simfötter vid min barm

Vårt blod är mer än ett
Från hans trutfläck rinner det vin
Jag öppnar munnen




Övriga genrer av Johanna Tycker
Läst 409 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-11-02 21:31



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Mysko! gillar det... känns som en sån där underligare nattlig dröm...
2009-02-11

  Ulf Lagerholm
jag tycker om det här, flödet och den säregna fantasin, å förstås hantverket, du är skicklig på att knyta ihop trådarna, trots att det är spretiga bilder, ror du trutekan elegant mot land, eller ut till sjös, what ever

Mats var inte direkt min hjälte, han satt utvisad för mycket, hade velat se hans talang på gräset litt mera, men så är det med riktiga genier, dom förekommer mer vid sidan om

tack för din livgivande text hörru
2008-11-10

  Sideshow Bob
Vacker berättarkonst här.


Orden dansar verkligen på hala klippor.
2008-11-02

    ej medlem längre
Jag vet inte alls hur jag skulle kunna kommentera denna som om jag hade något mer vettigt att säga.
men helt handfallen pladask jag föll för detta och ditt sätt att skriva.. Du suger in mig, i dig, din text..
Hur sjukt bra som helst på det mest märkliga och fantastiska sätt att skriva om något så helt annorlunda...
Stor applåd!!!
2008-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Johanna Tycker
Johanna Tycker