Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En jäsande medverkande vilar rygg i mossorna.



En jäsande medverkande vilar rygg i mossorna.
Hon ser.
Gröna nålar skrapa skyn.
Skogen.

5 bilminuter bort.
Avlägset larm.
Finanstempel river 4 berättarbegrepp.
Röster från civilisationen.
Nära.
En svartvingad söker gemenskapen.
Lämnar mörkret.
I en rörelse.
Hon är människan.
Hon är rustad.
Badar i nedgången.

Livet sticker.
Hon ser under hudtäcket.
Ett år rullar under ögonlocken.
Människan är mönsterlek.
Innan allt ramlar.
I mossan plockar hon impulser ur grävarens mun.
Skattar.
Dylan sjunger om allt som är för mycket.
Hon kan orden.
En Ipod sluter band mellan öron och skogsmark.
Bredvid.
Trampar älgen stig för människan.
Men.
Hon reser sig inte.
Inne i örat ligger ett minne.

Innan kylan lämnat tiden når den ut i natten.
Mossorna svettas genom tyget.
Möter verkligheten.
En plan mark av ärr.

Ett beslut river som ogjort.
Tänderna slår vita ut i natten.
Hon.
Skriker ut i mötet mellan svartgrönt och blått.

Men.

Hon slösar tid.

Hur stor stunden än är så saknas du.
Det går inte att tränga bort det som har fastnat.




Övriga genrer av Johanna Tycker
Läst 320 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-01 10:56



Bookmark and Share


  Stefan Höglund
Man ser härliga bilder för ögonen, förnimmer dofter likt dofften av vinet retsina som luktar kåda som det gjorde när man cycklade på skogs-vägar som barn.
2009-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Johanna Tycker
Johanna Tycker