Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Göteborgs gator av guld



Gatan är full
Folk tittar
Nu stirrar fönstret
Torra ögon
Men
Uppsynen är stolt
Händerna brer ut sig
Letar

Stekeln lägger sina
Hinner fly

Ut kliver märkesmannen
Han tänder på
Glor

Tankarna kommer
Man kan le
Nu

Ojämnheten växer
Inne i ögat rullar framtiden
Det kliar
Ett liv
Flera
Kanske tusen

Nutiden är så pyntad
Alla glider förbi
Utan egna drag

Det frodas flera
Hyn pöser upp som ett hem

Ytans gata välkomnar natten
Populära delen styr formen
Klackar svänger

Spegeln hittar dig
Klös
Spräck
Nu rinner de ut
Du klämmer igen
Skriker
Vingarna är försmorda
Du blåser dem torra
Ger insektskulör

Avenyn
Det lättgående livet
Rullar i dina öron

Former rinner
Spegeln talar om att det finns fler
Deras libido kommer på minuten
Tusen
Små
Nu
Med torra vingar
De lyfter
Ett moln av ohyra
Älskar
Göteborgs gator av guld


Okunniga skrik
Behandlade kroppar
Hysteri
Genom utsmyckningen
Hittar gadden
In


Hyn sväller




Övriga genrer av Johanna Tycker
Läst 282 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-16 02:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanna Tycker
Johanna Tycker