Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är inget helgon

 

 

Jag är nog så bra

men jag är inget helgon

en ängel med svarta vingar

och med en gloria

som mist sin glans

Jag har syndiga tankar

och mår inte alltid dåligt över mina snedsprång

så länge ingen skadas

för då blöder ängeln inom mig

Och den lilla Satan kliver fram

ibland

med rödsprängda ögon och svartosande tunga

knutna nävar och stridslysten bockfot

river och röjer

men hon stannar aldrig så länge

för jag är ju ingen ond människa

bara Människa

i all min ofullkomlighet

 

 




Fri vers av Bellissima
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-12 18:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bellissima