Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En av dessa pissiga dagar när jag bara vill rymma hemifrån, någonstans långt borta dit inga Måsten n

 

Idag är en sådan dag

när jag går omsluten av mörker

och solens strålar

istället för att glädja

träffar mig som stänket

från en hånfull spottloska

Idag förbannar jag Gudarna

Andarna och den Evige Kraften

eller vad som nu skänkt mig mitt fördömda liv

och förbannad varde mitt öde

som förvägrar mig tillfredsställelsen

att nå fram

och som ständigt förser mig med nya bördor

när jag äntligen tror att det ska lätta

Och jag förbannar alla män

som när sig som iglar av min energi

och min värme

och jag förbannar alla kvinnor

alla dessa vackra kvinnor

som inte ser mig

Och mest av allt förbannar jag mig själv

för att jag måste vara så stark

och så duglig

och för att jag inte låter mig ge upp

hur trött jag än är




Fri vers av Bellissima
Läst 580 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-03 17:00



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Jag tänkte också på psaltar psalmer när jag läste denna din dikt, det finns alltså fler än du som hatat sin födelsedag och överlevt. Dikten är stark och rör om inuti! Det finns allttid någon som ser dig!!
2008-11-09

  Johan Bergstjärna VIP
!!!KRrrrrrrrAAAAAAAAAMAAAAAR om Dej!!!
2008-11-06

  Jojo
Känner väl igen känslan i din dikt.
Du skriver verkligen bra!
Den här dikten är nästan som en modern Psaltarpsalm.
2008-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Bellissima