Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Just den här är faktiskt helt sann


Jaha, så har man fått sig lite cancer då

 

-Tjena, sitter du här på gården och röker?

-Hej på dig, det var längesen! Är allt bra med dig!

-Ja för tusan, det är så bra så!

-Ja själv har jag fått cancer! Men nu skall jag in på den och den behandligen då och då så det blir nog bra! (sagt i glatt saklig ton, precis som om hon fått en vårta eller nåt)

-Jovisst, det blir nog bra! (sagt i ett sådant där förvirrat tillstånd när man egentligen inte vet vad man skall säga)

 

Kan undra när polletten ramlar ner?

 

 




Övriga genrer av Lena Krantz VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-11-04 22:17



Bookmark and Share


  RogerIvan
Jo, den här innehåller ju rätt mkt egentligen. Inte "bara" att bli drabbad utav en svår sjukdom, utan även den där frågan...
Hur är det/är det bra med dig?
Vill man verkligen veta, när man frågar?
Eller förväntar man sig enbart ett positivt svar för att kunna komma vidare i samtalet?
Vill man verkligen berätta?
2008-11-05

  Mästaren och Margarinet
Det är precis så där man bör, om man kan, ta beskedet. Är det inte så att en människa, som tar det på det viset, måste ha levt ett gott liv och inget har att frukta? Jag önskar mig en sådan positiv skänk när jag en dag får beskedet, det mer omedelbara, om min egen dödlighet.

Och direkt när jag korrar mig själv ser jag att ett kristet uttryck smugit sig in... frukta.
2008-11-05

  noname_realmind
Ja... vad säger man... allt blir fel liksom i det läget...

Om den glada tonen var äkta, och inte en fasad att dölja sin förtvivlan, så tror jag det är BRA! Hjälper kroppen kämpa bättre mot sjukdomen när man tänker positivt!
2008-11-04

  Carola Zettergren
Jo visst kan man bli förvirrad då!!...för lite värre än en vårta är det allt!
2008-11-04

  Inkarasilas
Tror det kallas förnekelsestadiet, eller vet typ. Det är förjävligt. Fimpar i blomkrukan och glor genom fönstret. Eviga optimister. Det går åt helvete med marschtakt för oss alla de där korkade med. Jamen det här var glatt, flåt, jag är av plåt.
2008-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP