Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag är...



Källan
där du kan stilla
din törst

Urberget
den oförsiktige
krossas emot som faller

Mjukaste mossa
ditt huvud vilar emot
i frid och trygghet

Vassa törnen
river den som
på orätt väg
korsar min skog

Gryningsljusets blomma
fager att skåda
du inte kan se dig mätt på

Stigar som leder in
men aldrig fram
...dit du vill

Klippan som visar
vägen framåt
uppåt
ut

Jag är mycket
ömsom salt, sött, hårt, mjukt
varmt, kallt, ljust, mörkt

Men en sak är jag inte

Jag är inte då
Inte sen

Jag ÄR
nu

Så den som vill
fånga mig
ta mig
göra mig till sin

Gör det idag
ty imorgon
är jag
antagligen
någonting annat




Fri vers av Regular
Läst 279 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-11-07 01:00



Bookmark and Share


    Petro Nella
oj så bra faktiskt fantastisk
2008-11-07

  Thurizas
ren underbar poesi. att leva i nuet är nyckeln.
2008-11-07

  -Ulla Tilemo- VIP
För varje stund vi lever förändras vi.....
Det är en knepig ekvation att vi förmodas vilja SE FRAMÅT, men ändå LEVA I STUNDEN, samtidigt som vi förväntas ha många bra erfarenheter, men glömma det som varit.
I texten gömmer det sig något som jag inte riktigt har ord på.
Skulle ordet ''bråttom'' kunna passa?
2008-11-07

    ej medlem längre
WOW! Suveränt!
2008-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular