Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kysste Julia framför ögonen på Romeo

Jag kysste Julia
framför ögonen
på Romeo

Det var inte
i Verona
utan på hörnet
vid seven-eleven

Vet inte om det finns
sådana i Verona,
men då kanske Mauro Scocco
står där och väntar på Sarah

för han var inte där när
jag kysste Julia
framför ögonen
på Romeo


Jag har kysst för många
främlingar och älskat
med för få vänner

Har nog aldrig förstått
vad som egentligen
betyder någonting

Vem man ska hålla
på avstånd,
och vem man ska
hålla om

För jag kysste Julia
framför ögonen
på Romeo

och förstod varför
Romeo dog för
hennes läppar.




Fri vers av Julius Enströmér
Läst 434 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-11-07 12:10



Bookmark and Share


  Blåbäret
gillar dina texter...känsla!
2009-11-24

  Annatengwall@hotmail.com
"Jag har kysst för många
främlingar och älskat
med för få vänner" - klockrent!
2009-10-04

    Melona
underbar dikt
och ja,

jag är glad över din vardaglighet
tack!
2008-11-27

  Elin Katten Lo VIP
Jag kände mig tveksam först. var rädd att dikten inte skulle säga mig någonting, och att jag därför skulle få någon tvångstanke att säga det. Men, det klassiska "men:et", shit. Det här är ju så fint att man, som den gamla bittra haggan man är - får lite sånt rus i kroppen. Och det är fint. Tycker speciellt skitmycket om:

"Jag har kysst för många
främlingar och älskat
med för få vänner"

Jag älskar det konstaterandet.

Yes.
2008-11-07

  Elin Katten Lo VIP
Jag kände mig tveksam först. var rädd att dikten inte skulle säga mig någonting, och att jag därför skulle få någon tvångstanke att säga det. Men, det klassiska "men:et", shit. Det här är ju så fint att man, som den gamla bittra haggan man är - får lite sånt rus i kroppen. Och det är fint. Tycker speciellt skitmycket om:

"Jag har kysst för många
främlingar och älskat
med för få vänner"

Jag älskar det konstaterandet.

Yes.
2008-11-07

  Aida*
åh åh åh men åh!
Vilken snygg anknytning
från Romeo & Julia till Sarah & Scocco.

Så sant tema, man vet aldrig.
Med vem man riktigt ska göra vad med.

"Kysst för många främlingar
och älskat med för få vänner".

Jag är slut på adjektiv.
Det enda jag kan säga som
jag tycker fattas är guldstjärnan.

Bravo.
2008-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Julius Enströmér
Julius Enströmér