Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Familjen är evig

Skyndar i novemberkvällens kyliga mörker

Tunga regndroppar piskar ansiktet

sköljer bort salta tårar

och dämpar skriken

från brustet förtroende

Ökar takten

Rusar utan destination

mot natten

mot befrielse

som ej finns att finna

för aldrig

kan jag fly mina nära

mer än för stunden

Aldrig kan jag

byta min kärlek mot hat

utan den förvandlas

till den djupaste smärta

och frustrerat vansinne

över att ha blivit förråd

av den som borde finnas där

alltid

 

........

 

Men våra vägar

måste finna sig tillbaka

förr eller senare

om inte i detta livet

så i nästa

för familjen är alltid

evig




Fri vers av Bellissima
Läst 290 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-11 17:50



Bookmark and Share


    lory
la famiglia...känner igen känslan så stark inpräntad i vår blod..fint skrivet...
2011-12-16

  Blåbäret
"för aldrig
kan jag fly mina nära
mer än för stunden"
detta känns så väl igen
och som Juvel-mannen
skrev...man väljer inte
sin familj...starka rader
2008-11-12

  Kristina Wallbing
Det är oerhört smärtsamt när "den som borde finnas där" sviker.
Det blir alldeles särskilda sår av det. Och så är det ju så svårt att "komma undan", som du skriver. Med tiden kan det kanske bli något bättre...
2008-11-11

  Fokus
Starka rader om det som smärtar mest, när familjen sviker. De svek som hotar att äta upp då hatet aldrig kan finnas mot familjen.
Mycket läsvärd text!
2008-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Bellissima