Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i natten och ensamheten kommer tankarna


EN SÖMNLÖS NATT

En natt, där jag legat och vridit mig
i sängen, värken som inte ville släppa

En natt, där tankarna varit många, som
det ofta blir när sömnen inte vill infinna
sig

Jag slumrar till en stund, när natten börjar
gå över i morgon, det är då jag vaknar, av
att någon drar nägot över golvet, i lägenheten
under mig

Klockan är inte sex än, så här är det nästan
varje morgon, i går kväll, hade jag bestämt
mig, jag ska också dra något över golvet, så
kanske hon slutar

Så, när jag vaknar av oväsendet från min
granne, i lägenheten under,är jag så trött,
orkar inte stiga upp än, så jag vänder på mig
försöker att inte lyssna på oväsendet under
mig

Ligger kvar i sängen en stund, tänker, idag
får jag ta det lugnt, vila, göra det som känns
bra och rätt, skriva, sticka, kanske jag ska
försöka teckna lite igen

Hur min onsdag, i mitten av november, kommer
att bli, det visar sig vid dagens slut

anits 12 november 2008







Fri vers av anits VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-11-12 09:06



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Kram och tack för en som vanligt så underbart levande beskrivning av situationen.
2008-11-16

  Maria T
Hoppas din onsdag blev en bra dag
2008-11-12

    sajo
Nätter som är sömnlösa gör att jag skriver ord med min penna
Förmodar du också då använder dig av denna

Visst det är då tankarna kommer med tunga vingslag
för att sedan lätta då det blir ljusan dag

En bra skriven text. Applåder.
2008-11-12

  Eaglemountains VIP
En beskrivning av sömnlösa nätter med så många tankar, som dyker upp, och när man äntligen somnar, så är det något som stör, en granne eller något annan, men ändå finns de positiva tankarna, hur dagen ska te sig, vad man ska göra när man stiger upp - var dag har sina bekymmer, men även nätterna, men det finns mycket positivt i ens dag också, bara man själv är positiv ......och det vet jag att Du är, trots mycket som stör ....
2008-11-12

  Elaine.S VIP
Dina slutrader känns som en spännande inspiration inför den nya dagen..
2008-11-12

  Rosen VIP
Ja, under natten kan sömnen störas av tystnadens tankar
o under tidig morgon av störande grannar.. inte lätt,
hoppas att din dag blir som du tänkt dig!
2008-11-12

  Larz Gustafsson VIP
Lägg på en platta med Sex Pistols och dansa pogo.
2008-11-12

    sunnanvind
Jisses..gå o säg åt tanten..vad jobbig hon är!
Och nattetankarna...vad ska man göra åt dem..kramar om dig!
2008-11-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP