Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Likt jag


När jag vandrar
ser jag träden gunga

med löv som kastas
omkring, likt jag

och med rötter som söker
tag, likt jag





Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 530 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-11-13 15:22



Bookmark and Share


  Anna Frölander
mjukt, med en enkel självklarhet läser jag din dikt. ett helt liv kan rymmas i dina rader.
det är nåt med träden, nåt speciellt. mer skog åt människorna!
2009-01-30

  lyckeli
enkel underbarhet
eller underbar
enkelhet
jag vet inte vilket

men jag vet att jag njuter
av dina rader
2008-12-27

  AnnaMariaS
Trädet är ju en väl etablerad metafor för livet. Så tyvärr uteblir diktens tänkta dynamik.
2008-12-26

    ej medlem längre
Ohhhhhhhhhhhh vad vackert och enkelt skrivna ord, man läser o njuter, en riktig favorit blev denna för mig!
2008-11-30

  Kristina Wallbing
Känner varm samhörighet när jag läser detta. I en kontemplativ anda. Fint!!
2008-11-18

  Annie b'larsson VIP
Vi är nog inte så olika träden.
Naturen är besjälad - och med träd
är det något alldeles speciellt. Jag
tycker om dessa dina korta små
välformulerade texter.
2008-11-14

  katt.inc
En fin stillsam dikt, den käns mjuk och lätt att läsa, jag tycker mycket om den. Tack.
2008-11-13

  Marreb
Bra och dubbelbottnad höstdikt som jag gillade.
2008-11-13

  Ulf Lagerholm
ja sådär tänker också jag när jag är ute och traskar, jag tar upp dina ord i min kupade hand, så värmer vi varandra
2008-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist