Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inställning


Tänk !
Vad människan gör svårt för sig själv genom att blunda för sig själv

Hör orden?
Kunskap är makt, pengar är makt, utseende är ett redskap

Känn!
Allt detta för att dölja sitt jag, för att behålla sitt kontrollbehov

Kontrollbehov?
För att undvika erkänna sig själv ?
För att skjuta skuld över på andra ?
För att förtränga sin egen nakenhet och okunskap !

Se!
Hur människor skor sig feta på att andra har det svårt
Hur de skriver böcker, artiklar för att berätta hur du skall vara
Hur de formar dig för att vara en slav under massorna

Känn dig själv!
Jag är hellre då okunnig utan makt och kontrollbehov
Jag är hellre den jag är och fortsätter sprida glädje och kärlek!

Glädje och kärlek ?
Att ge det är även att få det i retur
Uppskatta och respektera alla för vad dom är
Att leva är att må bra

Se möjligheter!
Som kan skapa och ge glädje
Som kan öppna dörrar till det okända
Som gör dig behagligt naken
Som får dig att känna hur ofarligt det är att vara naken

Begränsad inställning!
Att skjuta bort det vi får, för att gagna vårt egocentriska jag
Att bara ta, utan att någonsin ge
Att hoppa från tuva till tuva för att äta det gröna gräset som alltid ser grönare ut men aldrig är grönare mer än för stunden

Nakehet ?
Att erkänna sig själv
Att sprida sin glädje inifrån ut till alla
Att kunskap är läran om sig själv och livet
Att kärlek skapar magi
Att du är du, jag är jag, alla är lika mycket värda

Frihet ?
Modet att våga vara sig själv
Att ge utan att få, för inställningen är naken och äkta
Där rikedom inte är pengar utan ditt eget värde
När glädjen lyser trots att det är natt





Fri vers av JNI
Läst 256 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-11-15 18:36



Bookmark and Share


  Sladjana Zubcevic
"Nakehet ?
Att erkänna sig själv
Att sprida sin glädje inifrån ut till alla
Att kunskap är läran om sig själv och livet
Att kärlek skapar magi
Att du är du, jag är jag, alla är lika mycket värda

Frihet ?
Modet att våga vara sig själv
Att ge utan att få, för inställningen är naken och äkta
Där rikedom inte är pengar utan ditt eget värde
När glädjen lyser trots att det är natt"
Underbart skrivet.
2008-11-16

  genni VIP
Den här texten behövdes här, tack....fina rader!
2008-11-15
  > Nästa text
< Föregående

JNI
JNI