Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din kropp






Tånaglar kopparslagna

värmer marmorbro till ankeln

mejslad grund för balanserande smalben

flätat klätt i näver

upp till knät som riktat leder

dina lårs draperier

längder i mönstrad plysch och tyll i kappa

korsat av gipsform ger perspektiv

rostiga järn ekrar mot navel, svetsloppa

inramande stänger föreställning på vid gavel

mjuka dina länder fångar

bröstkorgens uppehåll

hör tickar, suckar blodet ebbar och kluckar

revbenens tangenter Maslows trappa

slutar vid låst nyckelben

ser åt sidan över kulm och delta

bakom krön ett armstäd

urverkar punkligt vad navet

rinner febrigt längs underarmens

starka, batika spindelväv

knuten vid anleden enkelt motorerande

de tusen miner din hand kan teckna

undervisar med pärlande fröknar

slutstycket kränger skjutande

i dig kuperad saktas och kondenseras

droppar längst halsens G-sträng

bunden just mellan snibb och käkben


för ditt ansikte finns inga ord, material eller ämne






























Fri vers av Karl Robertsson
Läst 447 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-16 08:41



Bookmark and Share


  RosieLoveHeart
wow underbar ...älskar sista raden...rysning
2011-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Karl Robertsson