Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför letar ingen efter mig?

Jag har börjat förstå.
Varför ingen letar efter mig.
Jag trodde ju att jag var försvunnen.
Men tydligen var jag fullt synlig hela tiden.

Det var bara det att jag inte såg min egen spegelbild.
Konturerna var utsuddade.
Kroppen en grå massa.
Och mina ögon liknade två stora svarta hål.
Så det är inte så konstigt att jag trodde att jag var borta.

Och det var bara det att alla gick förbi mig.
Som om jag inte fanns.
Min röst verkade inte höras.
Mina tårar inte synas.
Och min kropp lämnade inga spår.
Så det är inte så konstigt att jag trodde att jag kanske var försvunnen.

Det var när jag började förstå.
Att jag inte var försvunnen.
Som jag insåg att jag kanske aldrig varit borta.
Utan synlig hela tiden.

Det var också då jag insåg.
Trots att jag varit fullt synlig.
Hela tiden.
Varje dag.
Alltid.
Så var det ingen som såg mig.





Fri vers av Glittra G
Läst 487 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-11-18 00:02



Bookmark and Share


  Ulf Popeno
Sista stycket är ju en bonecrusher.
2008-12-09

  ulli
Din text berör mig verkligen. Den är så rak och ärlig från hjärtat. Sorgen är så genomträngande att jag blir alldels matt. Du har verkligen lyckats förmedla känslan av att känna sig osynlig och osedd. Skitbra.
2008-11-19

  Kristina Olsson
oj vilken bra text. bravo!
2008-11-18

    ej medlem längre
Oj, jag känner igen mig fruktansvärt mycket i din dikt... Jättebra beskrivet!
2008-11-18

  Kameleont
Jag ser dig vännen. I allra högsta grad med din underbara personlighet!
2008-11-18

  korpfjäder
märkligt nog är synligheten något som föds inifrån
det diktjaget beskriver - att inte veta att hon är synlig - ger en osynlighet. Den som ser får inget svar - eftersom den som syns inte vet att någon ser.
Då slutar andra att se - om man inte får svar kanske det man ser inte finns...
Och så blir det en ond cirkel som bara kan brytas när någon likt pojken i kejsarens nya kläder faktiskt helt enkelt ger ord åt det som verkligen syns. Och inget annat.
2008-11-18

    Lars Gullberg
Du finns, du är och du lever, dina dikter briljerar så existensiellt och sårbart där nånstans där dagen och natten fortsätter. Ser dej överallt.. usch de där lät lite skumt :-)

Ha en bra dag

Ciao

...va e en bra da ??
2008-11-18

  Dr Jimmy Johansson The 777
-Du Uttrycker Dig På Ditt Eget Vis Och Det Är Av Godo-
2008-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G