Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingenting kan någonsin få mig ...

 

Tro inte att någonting

någonsin

kan få mig att glömma

den heta ökenvinden

i

trakterna runt Khuzistan

där

Tigris har sitt utlopp

där

Zagrosbergens toppar belyses av den heta solen.

 

Ingenting kan någonsin få mig att glömma

den varma ökensandens korn genom vinden.

 

Den glödande hettan

de färgrika skuggorna,

landskapets dofter av hetta

dalrande i soldimma.

 

Ingenting kan få mig att glömma

'landet där tankarna funnit ro'

 

inte nuets helvete

dess tyrani och diktatur

torkans vånda

 

Det måste finnas en väg tillbaka

till

'landet där tankarna funnit ro'

vid Tigris utlopp

i vattnets flöde

vid Zagrosbergens skuggor

de stora viddernas böljande landskap.

 

Ingenting kan få mig att glömma

dofterna

vindarna

köttet i de röda äpplena

knastrande blodrött rinner det över nuets vara.

 

Chetori 

 

Från hjärta till hjärta

färgas livet rött.

***

 

 




Fri vers av KristinaE
Läst 628 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-11-19 18:18



Bookmark and Share


  issac.a.m
Så Underbart...
2009-03-23

    ej medlem längre
Vacker skildring av en speciell plats som berört....
2008-12-07

  friheten
Så vacker skriven
2008-11-26

  Aisha VIP
...vackert...och igenkänningsfaktorn är stor här....
starka minnesbilder träder fram....doftrikt...
2008-11-25

  Mr Lindemann VIP
Önskar att jag var så berest
(Jag reser dock mycket i mitt inre universum)
2008-11-23

  Michaela Dutius
Suverän!!!
En verklig njutbar pärla- längtan och dröm flyger på poesins vingar mot läsaren
Applåd!
2008-11-22

  Carola Jeryd
Fullständigt lysande!
Med värme, ljus och metaforisk klurighet skildrar du något som ligger dig varmt om hjärtat. Fantastiskt!
Kramiz
2008-11-19

  Sladjana Zubcevic
"Ingenting kan få mig att glömma

dofterna

vindarna

köttet i de röda äpplena

knastrande blodrött rinner det över nuets vara.



Chetori



Från hjärta till hjärta

färgas livet rött."

***
Underbart skrivet.
2008-11-19

  Björn Nilsson VIP
Zagrosbergen och Tigris, där föddes ju jordbruket och de första högkulturerna! Ett av de viktigaste områdena på vår jord!
2008-11-19

  Maria T
Du målar med stora penseldrag
över de böljande vidderna
minnen långväga ifrån
2008-11-19

    ej medlem längre
Man känner storslagenheten i landskapet och i dina upplevelser. Du berättar med målande ord..
2008-11-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så det är, det bästa
som var, det vill man
ha kvar och igen, med
ordets pensel Du målar
orden fram och upp, så
fint att man ser utan lupp!
**********************
2008-11-19
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE