Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sommaren 08 på landet


Stackars lilla bok

Det fanns en gång en stackars bok, som var så ensam så
För trots att den var väldans klok fick den i hyllan stå
Oöppnad och tålmodig fick den stilla vänta
Utan att få sina ord i någons huvud pränta
Utan att bli lagd i hand och få sin sida vikt
Utan chansen att berätta saga, prosa och allt slikt
Alla vackert skrivna ord, bundna mellan sorgsna band
Berättande om tankar tänkta, bortom dina sinnens rand
Ja stackars lilla ledsna bok, som ingen läsa vill
Med gula blad och dammråttor så tvingas den stå still




Fri vers av Amanda Söderman
Läst 298 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-27 16:50



Bookmark and Share


  Regular
ja verkligen...böcker ska läsas ju och inte samla damm
2008-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Amanda Söderman