Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från StenHur-skivan med Kiki, Anders och Pedro. Klicka på pilen så får du höra den


Den existentiella sången

Och jag såg mig ligga sovande när skymningen blev skum
då en man kom genom spegeln där på väggen i mitt rum
och han sa han hade kommit för att visa mig nånting
och han bad mig gå till fönstret för att titta mig omkring

Och grannens hus var borta och hans mammas likaså
och jag tänkte det har brunnit dom är döda båda två
men han som hade kommit genom spegel och tapet
han sa: Nu ska jag säga dig nånting du inte vet

för fastän detta är nånting som händer titt och tätt
så har du aldrig vågat att begripa saken rätt
Du tror du ligger sovande där i ditt trista rum
fast det är bara kroppen som är döv och blind och stum

men själen den har vingar och flyger som den vill
till ängarna som doftar nyponros och kamomill
och om du vill så flyger du långt bortom rum och tid
sen viger dom din gamla kropp till evighetens frid

Jag flög ut igenom fönstret och jag siktade en sjö
och jag tänkte Nu är tiden nästan här när jag ska dö
Nu dyker jag i böljan ner och sen så är det slut
sen kommer dom med svepningen och sen så bärs jag ut

Och jag föll och föll mot vattnet och jag kände mig så fri
och allt som tryckt och plågat mig var borta och förbi
men plötsligt hörde jag en röst som ropade mitt namn
och det kändes som om rösten drog mig bort ur dödens famn

och jag tänkte Jag är inte färdig för det här
jag ska flyga till mitt rum om mina vingar bara bär
det finns nån som inte vill att jag ska drunkna i en sjö
det finns nån som inte vill att jag ska lägga mig och dö

Inte vet jag vem det var och inte heller vet jag att
någon säger sig ha ropat just mitt namn i denna natt
men i långa mörka kvällar säkert flera än jag minns
har jag sagt mitt eget namn som för att veta att jag finns




Bunden vers (Rim) av stenhur VIP
Läst 1099 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-11-23 12:26



Bookmark and Share


  Ida-Marianne
Just hittat hit. Funnit denna vackra visa.
2014-10-31

    ej medlem längre
Jag blir lyrisk när jag hör er sjunga denna vackra visa!
I mina öron, så mycket Alf Hambe. Och du ska veta att han är en favorit! Och minsann, har det inte smugit sig in ett stänk av Dan Andersson, också! Bravo!
2011-03-15

    tehdog
avslutningen är en mördare. Värd en lyssning!
2010-10-02

    ej medlem längre
håller med, mycket fin bit hära
2010-09-14

  Kristina Wallbing
En mycket vacker sång, med det viktiga budskapet att det finns något bortom våra kroppar. Särskilt sista strofen tilltalar mig starkt!
2008-11-29
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP