Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hur många har sökt svaret på en fråga utan svar?


meningslös mening

det finns ingen mening med livet
i varje fall ingen man kan ta för givet

tror du man efter en mall skapar ett meningsfullt liv
hur kan du vara så godtroget naiv

all tid du ägnar åt att finna detta svar
du har ingen aning om hur lång tid det tar

ett livstid ungefär
men då är du ju redan där

livet är slut och du har sökt efter mening
när inget sånt finns, utan bara det enklaste ting

lev för stunden, för det som ger dej lycka
så får de andra, vad de vill tycka

Du är oövervinnlig.
Ty du fann lyckan som finns där
När man slutat jaga mening.

Det är meningen










Fri vers av Sjoerovare
Läst 396 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-24 22:29



Bookmark and Share


  Nayienna
Svaret är 42.

Fint skrivet, däremot. Vackra ord!
2008-11-27

  DC
Det är allt det här gagglandet om att man måste uträtta något "meningsfullt" som får oss människor att känna oss oroliga och som i sin tur kan frambringa ångest.
2008-11-24

  Lotti
mmm även små saker kan ha ett syfte...... himla bra tänk :-)
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Sjoerovare
Sjoerovare