Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du

En kappa bär du
den är moget havregrå
smått blanksliten men ändå
och en hatt, ja jag ser det tydligt
och skorna dina de är polerade och fina.
Du skådar ut över världen
din min har drag utav förakt
men du snubblar på Skönheten
och blir förlägen
snart röjer du henne ur vägen
ensam vill du gå.
Du har gett henne ett namn
"Sakta Matt"
endast då kan du ta henne i din famn
utan att skämmas
då är hon din på dina villkor.
Min herre, era dikter sprider rök
som oset i ett kök
medvetna gömmsle för din själ
bakom ridåerna blir du likt en skugga
vad händer om jag ropar:
Kom fram?




Fri vers av Inger Eriksson
Läst 390 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-24 22:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
mycket bra!
2009-06-06

  Inger Eriksson
Ja hon, Sakta Matt är din och jag menade inte att röra henne, nu vet jag att hon är annorlunda än jag tänkte, tack.
2008-12-31

  Jonas Rudberg
Jag tycker om den här texten. Men den sätter myror i huvudet. Sakta Matt?
2008-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Inger Eriksson
Inger Eriksson