Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hela min skoltid blev jag retad för mitt namn, nu känner jag stolthet, ett namn som många inte hette på den tiden, var både svårt och väldigt jobbigt


MITT NAMN

Numera bär jag mitt namn med stolthet,
så har det inte alltid varit

Lärare som sa till mig, så kan du väl inte
heta, det är väl en förkortning av ditt rätta
namn, för det är väl så du heter

Det slutade med, att när det var upprop
i skolan, eller i andra sammanhang, svarade
jag inte, det var ingen som sa mitt rätta namn

Det namn jag en gång fick, när jag döptes, var
det ingen som tilltalade mig med, det förvrängdes
eller så var det namnet, som alla tyckte och
tänkte, var mitt rätta namn, som sades till mig

Många var de gånger, som mormor fick trösta
mig. Jag minns särskilt en gång, hon såg på
mig och sa, du får vara arg på mig, för det var
jag, som tyckte att det här namnet passade
dig

Från och med den dagen, bär jag mitt namn
med stolthet, det kändes både sorgligt och
underbart, att det var min älskade mormor,
som fått bestämma, vilket namn jag skulle
bära

anits 25 november 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-25 14:42



Bookmark and Share


    sunnanvind
Du berättar så fint! Själv har jag haft lite samma problem..men nu idag är det väldigt få som heter som jag! Bara kul tycker jag nu!
2008-11-26

  Eva Langrath VIP
Varmt berättar du.

Eva
2008-11-25

  Annette Andersson
Vilken nära och innerlig berättelse. Den speglar så många djupa känslor.
2008-11-25

    Ken Cassel
Ja det är inte lätt alla gånger när man inte får välja sitt eget namn när man föds
Själv kommer jag ihåg när jag var liten att om man blev döpt till Urban så var det nog ganska så lätt att bli mobbad i skolan
Idag gör det nästan ingen skillnad vad man heter eftersom det är så blandat med namn i skolan eftersom det numera är så mycket invandrare som kan ha namn som man knappt kan utala

Kramar
2008-11-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP